Derfor er et tandeftersyn så vigtigt 

tandeftersyn

Noget af det første man lægger mærke til, når man møder et menneske, er ansigtet og smilet. Derfor vil man også hurtigt lægge mærke til, hvis en person har dårlige tænder. Det giver et dårligt førstehåndsindtryk. Udover det æstetiske, så kan det give store vanskeligheder på længere sigt, hvis man ikke passer på sine tænder. Derfor anbefales det, at man flere gange om året tager til et tandeftersyn, og får tjekket tænderne. Det foregår normalt hos egen tandlæge, og bør indgå som en del af tandplejen på højde med tandbørstning og tandtråd. Selvom det kan være svært at komme afsted, og det i nogle tilfælde kan blive en dyr fornøjelse, så er det en investering, man på længere sigt vil være glad for. Desuden kan det ende med at blive dyrere, hvis man har tandproblemer, der ikke blive opdaget i tide.

Man bør få et tandeftersyn 1-2 gange om året  

Det er vigtigt at passe på tænderne, for de skal holde mange år endnu. Det lyder som noget ens mor kan finde på at sige. Ikke desto mindre er det helt rigtigt, og man bør derfor børste dem mindst 2 gange om dagen og huske at bruge tandtråd. Desuden bør man tage til et tandeftersyn hos tandlægen 1-2 gange om året. Noget af det vigtigste, man kan gøre for tænderne, er at tage et smut forbi tandlægen. Selvom de fleste kan mærke, når de har karies og får huller i tænderne, så er der mange tandproblemer, som man ikke umiddelbart lægger mærke til, fordi der ingen symptomer er. Til et tandeftersyn kan tandlægen opdage det i tide. Normalt foregår et tandeftersyn ved, at man indkaldes af tandlægen. Det er op til én selv, om man ønsker at komme til revision 1 eller 2 gange om året, men det er denne regelmæssighed, der anbefales. Forudsætningen er, at man har sunde tænder.  

Sådan foregår et tandeftersyn 

Til tandeftersynet vil ens mundhule, tandkød og tænder blive undersøgt, og man får lavet en tandrensning. Her fjernes belægninger, plak og tandsten. I nogle tilfælde får man lavet et røntgenbillede. Hvis det vurderes af tandlægen, at en behandling er nødvendig, så vil der blive lagt en plan for det videre forløb. Hvis det blot drejer sig om karies og et par små huller, vil man højest sandsynligt blive behandlet med det samme, nu hvor man allerede er i stolen. Men det kommer helt an på omstændighederne, og den tid der er tid rådighed. Hvis man udover de årlige tandeftersyn sørger for at pleje ens tænder dagligt, så vil man undgå store tandproblemer på længere sigt. Nogle gode råd er at børste tænder i mindst 3 minutter både morgen og aften, og bruge tandtråd hver dag. Hvis man bruger tandpasta med fluor, styrkes tænderne og det forebygger huller, fordi emaljen gendannes og forhindrer bakterier i at lave sukker til syre. Sukker giver huller og søde drikke som sodavand kan give syreskader. Derfor bør man begrænse indtaget af disse for at have sunde og stærke tænder.