Få en god ammeopstart med det rigtige udstyr

kvinde ammer sit barn

En god ammeopstart er desværre noget, der bliver sjældnere og sjældnere. Det skyldes ofte en kombination af flere ting. Det kan være, at du simpelthen ikke bliver mødt af fagfolk, der er klædt ordentligt på til opgaven. Mange fagfolk kan være helt vildledte i deres opfattelse af amning. Det skyldes ofte nogle uheldige overbevisninger, som er startet i starten af 50’erne. Der begyndte man at vejlede mødre i skemalagt amning, og man vejledte i opstart af fast føde. I dag ved man, at mange af tingene var helt fejlagtige. Det er skørt, at nogle af sundhedsstyrelsens anbefalinger stadig bygger på det nemmeste for samfundet frem for det sundeste for individet. Der er for eksempel en anbefaling om at starte fast føde ved seks måneders alderen, fordi det kan være det smarteste for mor og barn, når moren starter på arbejde efter et år.

De første uger er de vigtigste

Det  er vigtigt at investere i ting som en ammepude. En ammepude kan hjælpe mor og barn til en god ammestilling, og det er bestemt en svær kunst. Ofte kan barnet falde i søvn med brystet i munden, og der kan en ammepude hjælpe, så der ikke rykkes for meget rundt på mor og barn. Alle puder kan fungere som en ammepude, men det kan også være en god ide at kigge efter en ammepude lavet med formål for øje. Nogle ammepuder kan også bruges til at lindre bækkensmerter under graviditeten, og de kan også være gode at investere i. Så får man både en ammepude og en graviditetspude. Det er så vigtigt med det rigtige udstyr, og det er de små ting, der gør overgangen til mor lettere. Der er ingen skam i at forkæle sit barns mor, for det vil ofte smitte af på børnene. En glad mor betyder bare glade børn. Det er derfor man skal have en god og rolig start.

kvinde bruger ammepude

Den store omvæltning

Der er mange gravide, der slet ikke kan forestille sig den omvæltning, det er at få et barn. Der kan forestillingen om at tilsidesætte sig selv virke skræmmende. Når barnet så kommer, kan det være svært at forklare dem omkring en, at man faktisk bare har behov for ro. For det er det allervigtigste. Det er vigtigt med to uger i sengen, hvor der er masser af hudkontakt og saftevand. Så kan amningen ikke andet end komme til at fungere. For nogle kan amningen være mere smertefuld end fødslen, og det kan være så hårdt, at mange overvejer at stoppe. Men i stedet bør I søge hjælp. Der er mange mødre, der har kæmpet sig igennem en hård amning, og som nu er så godt klædt på, at de uddanner sig til ammevejledere. De vil gerne hjælpe mødre over hele landet med at få en god ammeopstart. Og de kan helt sikkert nogle tricks, som kan hjælpe dig videre. En tommelfingerregel er, at alle mødre kan amme med meget få undtagelser. Det er bare med at finde den rette teknik, og for nogen er det altså nemmere end andre.