Giv din hund et godt foder

Aktiv hund

Det er meget vigtigt for din hunds sundhed, at du giver den godt hundefoder. Den har brug for nogle bestemte næringsstoffer og en bestemt sammensætning af dem. Den helt bestemte sammensætning skal der være i dens hundefoder. Så bliver hundens krop forsynet med det rette brændstof, og den kan fungere fint.

Ligesom med os mennesker, så betyder det noget for hundes sundhed, hvad de putter i munden. De kan også blive for tykke, og de kan også mangle bestemte vitaminer eller mineraler. Din hund kan ikke selv sørge for at få det, den har brug for. Det er dig, der skal sørge for det.

Få en sund hund

Du bør give din hund et godt kvalitetsfoder, der er sammensat rigtigt. Det kan være foderet fra www.hike.dk. I det hundefoder er der tænkt over dets sammensætning. Der er ikke for meget eller for lidt af noget.

Giver du din hund et billigt foder, kan det være, der er for meget fedt i det. Så optager fedtet pladsen fra andre vigtige næringsstoffer. Dem kommer din hund til at mangle. I stedet bliver den tyk, fordi den indtager for meget fedt.

Vælger du hundefoder fra Hike, så er det nemt for dig at fodre din hund korrekt. Du skal i dagligdagen ikke tænke over, hvordan du giver din hund de rette næringsstoffer. Du skal bare give den noget foder.

Er min hund for tyk?

Har du givet din hund et fedt foder i noget tid, kan den være blevet for tyk. Du kan også have givet den for store portioner af et ellers fint hundefoder. Det vil den også blive tyk af.

Du kan se og mærke på din hund, om den er for tyk. Lad hænderne glide ned langs siderne på hunden, og mærk efter. Kan du nemt mærke ribbenene, så er hunden ikke for tyk. Skal du trykke lidt ind i fedtet for at mærke dem, er den for tyk.

Du kan også se på, om din hund har talje. Kig ned på den oppefra. Læg mærke til, om den går lidt ind i siderne omkring maven. Buer den lidt indad, er den ikke for tyk.

Der er stor forskel på hunde. Nogle er bygget mere firkantet end andre. Derfor skal du også altid have hundens race i baghovedet, når du tjekker, om den er for tyk.

Et godt foder giver balance

Hvis du vælger et godt foder til din hund, kan du nemmere skabe balance for den. Du skal bare give den rette mængde hver dag. Så får hunden det, den skal bruge, og hverken mere eller mindre.

Skaber du balance i din hunds foderindtag, vil du lægge grundlag for sundhed. Din hund vil være frisk og sund, fordi den får alt det, den har brug for.

Balancen i forhold til mængden kan være svær at ramme. Her skal du se på, hvad din hund laver til dagligt. Har du en meget aktiv hund, så skal den nok have lidt mere at spise end den ikke aktive hund.