Hvilken entrepriseform passer til dit bygningsprojekt?

  • Redaktion
  • 20/02/2020
  • Kommentarer lukket til Hvilken entrepriseform passer til dit bygningsprojekt?
byggeprojekt
koolo

Det er en stor drøm for mange at bygge deres eget hus. Dog er der mange som vender drømmen om et byggeprojekt ryggen, fordi det er en proces som kræver både tid og penge. Der er mange valg som skal tages i forbindelse med et byggeprojekt. Her kan du få et overblik over en af de største valg, som du skal tage, inden du begynder på dit byggeprojekt.

Hvilken form for entreprise passer bedst til dig?

Der skelnes mellem 3 forskellige entrepriseformer: fag-, hoved- og totalentreprise. Forskellen på de forskellige typer er, hvordan ansvaret for projektet er fordelt. Ved fagentreprise skal du selv sammensætte et team af firmaer, som hver skal løse enkelte opgaver.

Det betyder, at du skal have overblikket selv. Det betyder også, at det er dig som skal løse de kommunikationsproblemer, som der kan komme i forbindelse med flere firmaer som skal arbejde sammen.

Ved hovedentreprise skal du selv stå for at have alle godkendelser og byggematerialer klar. Til gengæld hyrer du en hovedentreprenør som selv hyrer underentreprenører og koordinerer bygningsarbejdet, så projektet står færdigt til tiden.

Ved totalentreprise giver du alt ansvaret til en entreprenør som gør alt arbejdet. De har typisk allerede alle de fagpersoner, som der skal bruges, så de ikke behøver at hyre folk udefra. Ved totalentreprise skriver du altså under på en kontrakt, hvorefter din totalentreprenør tager over. Hvis du leder efter en ansvarlig totalentreprise, kan du gå til M3S Murerentreprise ApS.

murer i københavn

Hvad er fordelene og ulemperne ved fagentreprise?

Den største fordel ved fagentreprise er, at du selv spiller en stor rolle. Det er altså dig som skal tage de beslutninger, som der skal tages, og sørge for, at der er en ordenlig kommunikation imellem de forskellige entreprenører.

Der er dog også en ret stor ulempe i at have så stort et ansvar. Du skal være sikker på, at din faglige viden rækker sig langt nok til at kunne tage velovervejede valg. Det kan derfor tit ende i misforståelser og byggetekniske fejl, hvis du altså ikke har den rette faglige viden eller overblik.

Du skal desuden også bruge enorm meget tid på byggeprojektet, da det netop er dig som skal styre hele processen.

Alt i alt kan fagentreprise blive en dyr og uoverskuelig løsning.

Hvad er fordelene og ulemperne ved hovedentreprise?

Fordelen ved hovedentreprise er, at du blot skal koncentrere dig om de opgaver, som du får af hovedentreprenøren. Det vil typisk være forskellige tilbud, som du skal vælge i mellem. Alt det tekniske og juridiske bliver udarbejdet af hovedentreprenøren. Du skal dog være klar på selv at søge om byggetilladelse, udarbejde tegninger og andre beskrivelser af projektet.

Hvad er fordelene og ulemperne ved totalentreprise?

Den største fordel ved totalentreprise er, at du kun skal have kontakt til ét firma. Det betyder, at kommunikationen mellem dig og håndværkerne som regel er god og uden misforståelser. De vil også sørge for at løse alt det formelle, hvilket gør den til den mest overskuelige løsning. Det er dog vigtigt, at du får udarbejdet en konkret kontrakt tidligt i processen.