Indret haven, så du får lyst til at komme udenfor

parasolfod

Der er mange nye muligheder og positive aspekter ved den nye digitale teknologi, hvis evner synes at mangedobles i løbet af ganske få år. Vi bruger det til alt fra at sende raketter til Mars til at finde frem til den nærmeste sushi restaurant. Mængden af teknologi i vores daglige liv, der har det eksplicitte formål at gøre livet nemmere og mere behageligt for os har dog også en mængde ulemper. Den mest prominente er måske, at vi er mindre udenfor end nogensinde før. Det har utvivlsomt en effekt på vores fysiske såvel som vores psykiske helbred.

Bare det at vide den slags ændrer dog ikke i sig selv nogen vaner. Det er teknologien og skærmene simpelthen for indbydende til. Prøv i stedet at gøre en aktiv indsats for at gøre det at færdes udendørs lige så interessant og indbydende som en time foran skærmen. Det kan gøres på mange måder, hvad end, det er ved at lave aftaler med venner udendørs eller bare ved at finde en aktivitet udendørs, du nyder. Jo mere en sådan vane kræver af dig, jo større risiko er der dog for, at du bare ser stort på den i det lange løb.

Gør haven indbydende- Køb en parasolfod til haven og terrassen

I stedet bør du gøre det så ubesværet som muligt at bruge udendørs. I den sammenhæng er haven ideel. Hvad end det altså bare er at sætte parasolfod på den parasol, der ellers har ligget i garagen eller en ny grøntsagshave, er det altså i den grad det værd for at gøre haven mere indbydende og interessant at færdes i. Særligt en ny parasolfod er dog ikke nogen dum ide. Det er nemlig ret symbolsk for de fleste danskeres forhold til deres have, at mange nok faktisk har en amputeret parasol til at ligge et eller andet sted.

Ved bare at investere i noget så billigt og simpelt som en ny parasolfod, kan du altså gøre det langt mere indbydende at sidde på terrassen, hvad end det er for at læse en bog eller holde grillselskab med naboerne. Begge muligheder er i hvert fald en god udskældning for at få trukket noget frisk luft ned i lungerne. Det at færdes udendørs behøver nemlig ingenlunde at være associeret med anstrengende motion.

parasolfod

Find noget, der interesserer dig

En sådan association kan nemlig, underbevidst eller ej, ende med at skræmme dig ind foran skærmen igen. Find derfor hellere en udendørs aktivitet, der rent faktisk interesserer dig. Det kunne jo for eksempel være grøntsagshaven, som nævnt ovenfor. Sådan en kræver nemlig daglig omsorg, men samtidig er der et ganske konkret resultat af alle dine anstrengelser.

Det at spise egne gulerødder er persillesovs med egen persille kan appellere il både børn og voksne. Det kan måske endda minde os om, hvor svært vores forfædre havde det. Grundet teknologien er vores liv forandret betragteligt, men det betyder ikke, at vi skal give køb på vores historie eller vores sundhed. Særligt ikke, hvis det ikke kræver mere end at købe en parasolfod.