Kend dine testamenter

notar testamente

Den dag vi dør efterlader vi mange ting bag os til vores pårørende. Ting der ikke altid er lige nemme at håndtere. Først så er der sorgen som en pårørende går igennem, men udover det, så skal man også håndtere alle ejendele som den afdøde har efterladt sig. Eller det vil sige, at det skal man, hvis ikke der er et testamente involveret.

Vær på forhånd

Livet er ikke til at forudse, derfor er det heller aldrig for tidligt at få lavet et testamente, både for at ens ejendele bliver håndteret som man ønsker det, men også så de pårørende der står tilbage, ikke har lige så meget at skulle tage stilling til, og derfor kan fokusere på sorgen.
 Med et testamente, hvilket er nogle beslutninger du tager, så ved de pårørende hvad der skal ske med ens ting når man ikke længere er her. Disse beslutninger kan have betydning for de arvinger som er nævnt i ens testamente, hvilket også gør til at der er visse regler som skal følges når ens testamente bliver lavet. Man skal være mental tilregnelig når det bliver lavet, og så skal der enten være en notar, eller to vidner, som ikke kan blive påvirket af testamentet.

Der findes mere end én slags testamente

Der er tre forskellige slags af testamenter, nødtestamente, notartestamente og vidnetestamente.
 Et nødtestamente kan, som navnet også indikerer, oprettes i nødstilfælde. Så længe der er bevis for, at udtalelsen kommer fra en selv, så kan det oprettes på flere måder. Man kan optage en video, give det mundtligt videre, skrive en seddel med underskrift eller sågar noget så simpelt som en SMS. Dog er dette, igen, kun til nødstilfælde, hvilket også gør til at nødtestamentet vil bortfalde igen efter tre måneder, hvis der ingen forhindringer har været for at få oprettet enten et notartestamente eller vidnetestamente.
 Et vidnetestamente er hvor de to vidner, som før nævnt, er til stede under oprettelsen af testamentet. Dokumentet vil blive underskrevet af en selv og af de to vidner, og mere kræver det ikke. Dog bliver denne form for testamente ikke oprettet noget steder.

Det eneste ”officielle”

Et notartestamente, er den sidste form for testamente. Et notartestamente, er det eneste testamente som bliver registreret, hvilket vil sige, at det er det eneste testamente som automatisk popper frem efter man er gået bort. Med et notartestamente, vil du have haft fået en notar til at bekræfte at du er hvem du angiver dig for at være, og at du er i stand til at få lavet dit testamente. Et notar testamente er heller ikke dyrt, til trods for at det muligvis er det eneste testamente med den pris. Dette kan muligvis også være fordi at notaren hverken behøves at være advokat eller uddannet jurist.
 De fleste steder, så kan du finde en notar ved din egen byret, for at få lavet dit notartestamente.