Løs konflikter i jeres forhold

parterapi københavn

Som par kommer der naturligt konflikter op, og man kan begynde at skændtes, men dette er ikke nødvendigvis sundt. Nogle gange kan skænderier blive så voldsomme, at det ender med, at begge parter slår op med hinanden, selvom de stadig egentlig godt kan lide hinanden. Og dette mønster kan gentage sig i fremtidige forhold. Kommunikation i parforhold er rigtig vigtigt, både at være i stand til at udtrykke sine følelser og tanker, men også at kunne lytte til sin partner og tage eventuel konstruktiv kritik til sig. Men denne udvikling kan være svær, men det kan hjælpes på vej ved hjælp af en professionel.  

Nye redskaber 

Når man er i parterapi hos The Praxis i København, bliver der skabt opmærksomhed på en selv, og hvad man gør ved sin partner og sig selv under konflikter. Dette kan give lejlighed til selvrefleksion og skabe nye perspektiver på situationen. Dette tillader også nye redskaber at komme i brug, som kan bryde det skadelige mønster i forholdet. Man kan læse mere om The Praxis og parterapi på https://thepraxis.dk/. Selvfølgelig kræver parterapi at begge er villige til at kigge indad, og tage ansvar for ens egen rolle i konflikterne. Der skal gøres en indsats, og man skal have viljen til at prøve noget andet, som måske er meget nyt for alle involveret.  

Desuden, skal man holde fat i de nye redskaber, selv efter parterapien er slut, og dette kan være svært. Det er den hårde del af arbejdet, at man ikke skal falde tilbage i de gamle vaner, men med de rette redskaber, er der større chance for succes.  

Erfaring og oplysning 

Når man starter parterapi, skal man være villig til at være åben og sårbar overfor hinanden. Dette er et af de første store skridt i parterapi. Men hos The Praxis i København kommer man også ud for, at man skal prøve det, man har snakket om på egen krop og tage nogle chancer. Desuden, skal begge parter have klargjort nogle ting, før de kan komme videre. Nogle par er ikke enige om, hvordan de vil være par sammen, hvor meget frihed de ønsker, hvad utroskab er for hinanden og andre store spørgsmål. Når spørgsmål som disse ikke er klarlagt, ligger det op til en masse konflikter i fremtiden, men ved at få snakket dem igennem og komme på kompromisser, undgår man en del konflikter. 

Plads til at gro 

Allerede efter nogle få sessions hos The Praxis, kan folk begynde at mærke forskel i deres forhold. Man begynder at mærke bevægelsesfriheden, da man ikke skal bekymre sig om at starte et skænderi. Der er også mere plads til at gro, både individuelt og sammen i forholdet. I begyndelsen af terapien virkede konflikterne måske uoverskuelige, men når man får noget konkret, man aktivt kan tage fat i og arbejde på, virker ens konflikter måske ikke så uoverskuelige, som de gjorde før. Når der er plads til at fordele ansvar og skyld, og man kan kigge indad og være opmærksomme på sine valg, kan begge parter vokse med opgaven, og derved gøre forholdet mere kærligt og respektfuldt.