Sådan vælger du den rette hundemad

Hundehvalp

De fleste hundeejer elsker at forkæle deres hunde, og det kan blandt andet gøres med lækker mad. Dog er menneskemad ikke en god kost for en hund, så man skal servere en fast mængde af hundefoder i stedet for. Men der findes mange forskellige typer af hundemad; hvordan vælger man den rette?

Foder til alle slags hunde

Hundefoder kommer i mange forskellige typer, og det er noget, der godt kan være forvirrende, uanset om du er en erfaren hundeejer eller aldrig har haft hund før. Valget af hundefoder kommer an på hundens race, hundens alder og hundens størrelse, hvilket et nemt nok at finde ud af, men andre elementer, som kommer fra hundens gener, kan være sværere at regne ud. Heldigvis findes der mærker som Hike hundemad, der gør det nemt at vælge rigtigt. Vi vil nemlig alle sammen det bedste for vores små, firbenede venner.

Hundens størrelse

Det nemmeste at vælge hundefoder ud fra, er hundens størrelse. De fleste mærker har deres produkter delt op i tre kategorier baseret på størrelse; små hunde, mellemstore hunde og store hunde. Der vil ofte høre en beskrivelse med, der fortæller dig det kilointerval, som er gældende for de forskellige typer af foder, så du kan vælge efter hvor meget din hund vejer. På den måde kan du finde hundefoder, der er skræddersyet til din hunds størrelse. Du kan også finde foder, der passer til den specifikke race. Det kan være meget hjælpsomt, for eksempel hvis du har en hunderace, der kræver speciel pelspleje og næring til pelsen.

Hundens alder

Hundens størrelse har en indflydelse på flere måder. Det handler for eksempel også om hundens alder. En hvalp har brug for en anden form for næring end en voksen hund, og en voksen hund har brug for en anden form for næring end en gammel hund. Det er selvfølgelig også noget, du kan snakke med din dyrlæge om. Dyrlægen ved, hvornår din hund er færdigudviklet, samt hvordan man genkender tegnene på alderdom, så du kan vælge det rette hundefoder på det rette tidspunkt.

Til forskellige hunde

Udover alder, race og størrelse, er der mange andre behov, man skal tage højde for hos hunde. Ligesom med mennesker, har nogle hunde lettere eller sværere ved at tage på; i så fald bør du lede efter hundefoder med lavere eller højere fedtindhold baseret på din hunds behov. Derudover findes der også hundefoder til hunde med sarte maver, sensitiv hud, og allergi. Du kan også finde hundefoder, som er til hunde, der er blevet steriliseret eller kastreret. I bund og grund handler det altså blot om at kende sin hund og vide, hvad den har brug for.

Den bedste mad til din bedste ven

Det er ikke altid lige let at regne ud, hvad for noget hundefoder din hund bør have, men du kan altid spørge din dyrlæge; de kender din hund på et mere medicinsk plan, og de vil kunne fortælle dig om den næring, som din hund har brug for. Der er mange elementer, der kan overvejes; hvad har din hund behov for?