Derfor bør dit barn vokse op med learning resources

learning resources

Selvom et barn er en gave, kan livet som forælder af og til også være hårdt og mildest talt frustrerende. Det er bestemt ikke nemt at have børn. For som forælder er du ansvarlig for alle aspekter af barnets tilværelse, indtil barnet bliver stort nok til at klare sig selv. Du må tilsidesætte dine egne behov og sætte barnets behov i højsædet. Du må sørge for, at barnet spiser og sover ordentligt og passe ekstra godt på barnet, hvis det bliver sygt. Og du må sidst men ikke mindst sørge for, at barnet udvikler sig og konstant lærer nye ting. Den dårlige nyhed er, at denne opgave blandt andet omfatter timevis af lektiehjælp og diverse motoriske øvelser. Den gode nyhed er, at der i dag findes legetøj, som kan hjælpe barnet med også selv at udvikle sig, så du ikke behøver at varetage hele opgaven selv. Legetøjet betegnes oftest learning resources, og det bruges til indlæring.

Hvad er learning resources?

Learning resources har ikke nødvendigvis noget med legetøj at gøre. Betegnelsen learning resources dækker over enhver resurse, der har et udviklings- eller uddannelsesbeslægtet formål. Learning resources findes i alle slags formater, og de mest åbenlyse learning resources er dem, der assisterer folk, som er under uddannelse. Går du for eksempel i gymnasiet eller på universitetet, vil dine daglige learning resources blandt andet bestå af fagbøger, din computer og visse programmer, din computer er udstyret med.

learning resources

Hvad er learning resources i legetøjssammenhænge?

I legetøjssammenhænge refererer learning resources til et hvert stykke legetøj, som både er underholdt og tillader dit barn at udvikle sig inden for et bestemt felt. En hoppebold er som udgangspunkt ikke en learning resource, fordi en hoppebold som regel kun indgår i situationer, hvor barnet søger at blive underholdt. Derimod kan vendespil, aktivitetssæt, anatomimodeller, og brøkmodeller snildt placeres i learning resources kategorien, fordi disse ting virker lærerige for barnet. Med et vendespil vil barnet træne sin evne til at genkende former og farver. Anatomimodeller vil hjælpe barnet til at forstå, hvordan den menneskelige krop hænger sammen. Og brøkmodeller vil give barnet en introduktion til én af matematikkens væsentligste områder.

Hvad er fordelene ved learning resources?

Grunden til, at dit barn bør vokse med learning resources er, at barnet i så fald tidligt vil lære, at det er sjovt at lære nye ting, og at det er dét værd, når man anstrenger sig for at nå et mål. I vores tider vokser rigtig mange børn op overladt til deres skærme, og selvom en tablet eller en computer sagtens kan bruges til konstruktive ting, bruger mange børn udelukkende skærmene til passiv underholdning. Børn, der tidligt udsættes for udfordringer og situationer, hvor de skal koncentrere sig, trives derimod bedst som voksne.

Hvor kan jeg finde learning resources til mit barn?

Der findes efterhånden et væld af forhandlere, der specialiserer sig i learning resources. Én af de mest populære danske forhandlere er Legeakademiet, hvis hjemmeside du finder på linket ovenfor.