Det kan betale sig at blive sygeplejerske 

sygeplejerske praktik

Står du også, og drømmer om at gøre en forskel for folk? Har du ikke noget imod blod, og er du komfortabel på hospitaler og omkring syge mennesker? Så er det måske noget for dig at blive sygeplejerske. Der mangler rigtig mange sygeplejerske rundt omkring i både Danmark og verden, og hvis du er glad for patientkontakt, er det et af de bedste jobs indenfor medicinalindustrien. Dog er der mange ting du skal være klar over, og tænke over, hvis du har seriøse overvejelser om at begynde studiet som sygeplejerske. Du kan læse mere om de forskellige overvejelser herunder. 

Du binder dig ikke 

Mange tror at hvis man bliver sygeplejerske, så binder man sig til et hospital og er der til evig tid når du er færdiguddannet. Dette kunne ikke være længere fra sandheden. For det første kan du altid uddanne dig videre. Du kan blive anæstesiolog, kræftsygeplejerske, eller specialisere dig i Diabetes. Mulighederne er for mange til, at man overhovedet kan holde tal på dem. Hvis det ikke er nok for dig, men du gerne vil have noget erfaring udenfor det danske sygevæsen, kan du tage en sygeplejerske praktik  som sygeplejerske i udlandet. Her kan du prøve kræfter med andre måder at håndtere medicin på, og helt klart lære en masse, både medicinsk, men også om dig selv. 

Løgnen om sygeplejerske 

Der er mange der går med den forkerte opfattelse af, at være sygeplejerske ikke er lige så fedt som at være. Ja, det er læger der forklarer om sygdomme, læger der har førsteskammel når der bliver opereret. Men sygeplejerskerne har noget meget bedre, og noget meget hårdere. De har patientkontakt. Hvis man skal håndtere et andet menneske, et menneske der nogle gange ikke engang kan gå på toilettet selv, så skal man have en stamina og en jernvilje som sygeplejersker tit bliver undervurderet for. Samtidig med at skulle håndtere selve menneskerne skal de også administrere deres medicin rigtigt, kunne være medhjælper under både planlagte og pludselige indgreb, og holde patientens tal under kontrol. Det er et benhårdt job, og det er på nogle punkter meget mere givende end at være læge. 

Det er hårdt, men det værd 

At vælge at blive sygeplejerske er ikke et valg der kommer let. Det er en stor forpligtelse, og en du kan bygge videre på resten af livet hvis du vil. Du skal også være klar over, at der er nogle dårlige oplevelser forbundet med jobbet. Andre beskæftigelser har også en chance for dårlige oplevelser, men som sygeplejerske skal man være forberedt på uforudsigeligheder fra mennesker der lider, bliver uregerlige eller dør. Det er et hands-on job. 

Til gengæld er der en masse frynsegoder. Der er en utrolig høj jobsikkerhed, og hvis du giver dit studie alt, og få gode karakterer, så kommer du til at være eftertragtet. Og så er der få arbejder der er så givende som sygeplejerske. Du får lov at hjælpe folk hele og blive raske, nogle gange efter episoder man ikke skulle tro menneskekroppen kunne komme tilbage efter.