Find det bedste babylegetøj

babylegetøj

Er du i tvivl om, hvilken slags babylegetøj du skal købe? Og vil du hjælpe dit barn godt på vej ved at stimulere mest muligt? Babylegetøj er en vigtig del af dit barns første leveår, fordi legetøjet stimulerer barnets sanser og motorik. Og som forældre vil man altid sørge for, at barnet bliver stimuleret og hjælper udviklingen i en tidlig alder.

Derfor er legetøjet er et rigtig godt værktøj, som hjælper udviklingsprocessen i gang. Du kan finde det bedste baby legetøj online.

Hvilket babylegetøj findes der?

Der findes et hav af forskelligt babylegetøj og legetøjet er ofte i forskellige mærker. Der findes meget klassisk legetøj som rangler, gå-vogne, sutteklude, aktivitetstæpper, biler og bamser. Derudover kommer legetøjet også i en masse forskelligt materiale som for eksempel træ, stof, plastik og gummi.

Der er et stort udvalg af babylegetøj, men det kan også være meget forvirrende. Hvis man som nybagt forældre, skal vælge det første stykke legetøj til sit barn, er der enormt meget legetøj at vælge i mellem. Legetøjet har nemlig hver deres funktion, som egner sig bedre til en bestemt aldersfase. For eksempel skal en 2 måneders gammel baby stimuleres på en anden måde end en 7 måneders gammel baby. Det er der god grund til, så barnets sanser og motorik ikke bliver understimuleret. Derfor er det en god idé, at man på forhånd sætter sig ind i dit barns udviklingsfaser og behov.

babylegetøj

Hvilket legetøj skal man vælge?

Som nævnt tidligere, er det en god idé at sætte sig ind i barnets faser op til 1-årsalderen. Dit barn har nemlig behov for forskelligt babylegetøj under deres stimulering og udvikling. Det sker især, da processen gerne skulle skride fremad, så barnet tilsvarende aldersmæssigt er stimuleret.

Der er intet forkert i, hvis dit barn bliver ved med at gribe ud efter det samme gamle legetøj. Det er blot et udtryk for, at det er noget der er vant. Det er ikke ensbetydende med, at dit barn er eller bliver understimuleret.

Vælg babylegetøj efter de 4 udviklingsfaser

Fra dit barn bliver født til at dit barn bliver 1 år gammel, sker der mere, end du lige går og tror. De ting der sker, kan man inddele i fire aldersfaser – alt efter motoriske færdigheder, men også efter, hvilken stimuli barnets legetøjet gerne skulle have.

Den første fase er 0-3 måneder: Her er det lyde og synet, som skal lægges fokus på. Man kan med fordel vælge en farverig rangle.

Den anden fase er 4-6 måneder: Her kan dit barn måske allerede selv løfte hovedet eller støtte sig på armen. Mange ting bliver måske puttet i munden? Man kan med fordel vælge legetøj i forskelligt materiale.

Den tredje fase er 7-9 måneder: Her vil dit barn begynde at eksperimentere mere. Man kan med fordel vælge gribelegetøj, puttekasser og andre farverige ting.

Den fjerde fase er 10-12 måneder: Her vil dit barn være mere aktiv. Måske kravler han/hun rundt og forsøger på at stå og gå? Man kan med fordel vælge legetøj som bamser, biler og dukker.