Frisk hjemmet op med maling

maling
koolo

Trænger du til fornyelse eller forskønnelse i dit hjem? Så kan en smule maling gøre en stor forskel. Lidt maling kan give et rum et helt andet udtryk. En opfriskning af den samme farve kan få rummet til at se nyere og mere friskt ud. En ny farve kan få rummet til at se helt anderledes ud. 

Er du træt af at vedligeholde, så kan du overveje en meget slidstærk og holdbar maling. En type maling, der klarer slid godt, er epoxy maling. Du kan købe det på https://www.maler-maling.dk/epoxy-maling

En maling med mange fordele 

Epoxy maling er en helt utrolig maling. Den er meget holdbar og slidstærk. Den kan bruges på gulve, som man går rundt på og endda kører rundt med store maskiner på. 

Det er nemt at rengøre en overflade med epoxy maling. Det har den rette kombination af slidstyrke og glathed. Det gør det nemt at vedligeholde og rengøre en epoxy overflade. 

Epoxy maling er også alsidig. Den kan ikke kun bruges til én ting. Du kan male med den flere forskellige steder i hjemmet. Den er god til gulve, men kan også bruges på badeværelser og i stue og køkken. 

Selvom epoxy maling er slidstærk og god i industrien, er den stadig pæn. Du kan fint male med den i dit private hjem uden at føle, at du bor på et værksted. 

Du kan gøre det selv 

Det er ikke så enkelt at male med epoxy maling som det er at male med helt almindelig maling. Det kræver noget forberedelse, og der er lidt flere trin i processen. Til gengæld får du en slidstærk overflade, der nemt kan gøres ren og ikke skal vedligeholdes ret meget. 

Før du maler, skal du sørge for at rengøre overfladen med en primer og at dække eventuelle huller. Springer du dette trin over, risikerer du, at malingen ikke sidder ordentligt fast. 

Du skal passe på dig selv med handsker og heldragt. Malingen består af to komponenter, som skal blandes. Den ene komponent er ætsende, så den er ikke god at få på huden. 

Det er også nødvendigt med en komponent mere. Hvis din overflade ikke skal blive for glat, så skal der lidt sand i malingen. Det er fx godt på et gulv. Det må ikke være for glat, og det bliver epoxy maling, når det er vådt – hvis der ikke er sand i. 

Forny garagen 

Du kan male flere steder i dit hjem, og du kan også forny din garage med epoxy maling. I garagen har du måske et betongulv. Det er ikke noget problem. Det kan denne type maling sagtens klare. Bryder du dig ikke om betongulvet, som det er, kan du male det over. 

Det kan være praktisk med et slidstærkt gulv i garagen. Det er jo et rum, hvor gulvet bliver udsat for lidt af hvert. Blandet andet bilkørsel og oliedryp. Men har du malet dit gulv med en slidstærk maling, kan gulvet klare det. Det vil ikke langsomt blive slidt og smuldre. Du kan have et pænt gulv i mange år.