Momsregler på det norske marked

moms norge

Det er ikke bare muligt, at skatte- og momsregler for salg, der går ud over de danske grænser, er komplicerede. Det er indviklet helt præcist at vide, hvornår, hvordan og hvor meget skat du skal betale.  

Som virksomhed eller selvstændig er det dig – og udelukkende dig – der står for, at jeres/dine indberetninger til Skat er korrekte.  

Er de ikke korrekte, skal du betale pengene, når årsopgørelsen bliver gjort i april. Hvis den er så ukorrekt, at det ligner, du tilbageholder informationer om dine indtægter, er det kriminelt og kan straffes. Så hold nu godt styr på dine skattesager.  

Hvor stor er din virksomhed? 

Som freelancer er der et minimumsbeløb på 50.000 kr., som du ikke skal betale moms af, hvis du ikke overskrider beløbet.  

Det samme er tilfældet på det norske marked, som du kan læse mere om på VOEC. VOEC betyder VAT on E-Commerce. På dansk: moms på e-handel.  

VOEC er altså en betegnelse for den moms, du skal betale af din e-handel. Beløbet er kun i meget sjældne tilfælde konstant, det vil udvikle sig efter jeres eller dit salg.  

Lige så snart du eller din virksomhed tjenere mere end NOK 50.000., skal du betale moms – ikke bare af beløbet, der overskrider de 50.000., men hele beløbet.  

Det er derfor en fantastisk god ide, at har sat dig ind i reglerne, inden du begynder at tage en masse kunder ind. Hvis du vil undgå at betale moms, skal du holde dig under det magiske beløb.  

Vil du derimod gerne gøre din freelance beskæftigelse til noget større og altså vækste, vil et CVR-nummer være påkrævet, medmindre du elsker underskud og at betale meget moms.  

Undgå et alvorligt skattesmæk 

Hvad end der virker bedst for dig, må du vurdere. Det skal dog nævnes, at det er uklogt blot at vente og se.  

Hvis du skulle komme over beløbet, ender du med at skulle betale en masse penge, du sikkert ikke har lagt til side, fordi du ikke regnede med at, de skulle bruges på at betale Moms.  

Det er som sådan ikke den helt store udfordring at få skrevet den moms, du skal indkræve på fakturaen, som du sender til dine kunder. Det tager ikke megen tid, og du kan frit finde formularer og andet hjælp online – som f.eks. på VOEC-linket. Så går dit norske eventyr helt sikkert smurt.  

Kontakt altid Skat for yderligere spørgsmål 

Oplever du mange problemer med diverse regler, og har du svært ved at finde hoved og hale i det hele? Så kontakt Skat.dk.  

De er der for at hjælpe dig, og de kan i langt de fleste tilfælde give dig et ret så konkret svar på dit spørgsmål. Du går fra mødet eller samtalen med forståelse og viden.  

De kan dog ikke administrere din daglige registrering af f.eks. moms og administrere, hvilke du skal betale for og hvor meget. Det vil være en opgave for det selskab, du finder på VOEC-linket. De hjælper dig og andre ambitiøse virksomheder og freelancere til et gnidningsfrit forretningseventyr på det norske marked.