Sådan finder du de helt rette laptop-batterier

bærbar batteri
koolo

En computer er kun så god, som dens levetid tillader den. Det lyder måske lidt hårdt, men det er dog sandt. Du kan sagtens kaste en masse penge efter en lækker laptop mod smarte gadgets, en knivskarp skærm og et smukt design, men hvad nytter det, hvis den ikke kan holde sig kørende i mere end et par timer?

Heldigvis er der en måde at forlænge din computers levetid: Du skal simpelthen bare investere i nogle ekstra laptop-batterier, så du altid er sikker på at have strøm ved hånden.

Hvorfor er laptop-batterier vigtige?

I en enhver bærbar computer sidder der batterier, der holder på strømmen. Hvor den traditionelle, stationere computer gik i sort i dét øjeblik, du trak strømstikket ud, kan laptops i dag sagtens klare sig i flere timer på de indbyggede batterier.

Men det er ikke alle laptops, der fra starten kan holde lige længe. Nogle laptop-batterier kan gemme strøm til flere dage, hvor andre kun kan give liv nok til en enkelt time eller to. Men heldigvis kan du nemt udskifte dine laptop-batterier, så du altid har et ekstra sæt ved hånden.

Hvor sidder laptop-batterierne?

Det er faktisk de færreste, der ved, hvor ens laptop-batterier sidder. Så det er helt fair, hvis du heller ikke er så skarp på din computers anatomi. Men bare rolig, det er nemt at udskifte dine laptop-batterier.

Typisk sidder batterierne på undersiden af computeren, dér hvor skærmen og kroppen er sat sammen. Hvis du vender computeren på hovedet, vil du sikkert kunne se en aflang, cylinderformet komponent, som kan tages ud. Dét er selve batteriet, og dét kan du udskifte, når du har slukket din computer.

Du skal finde de rette laptop-batterier

Desværre er det sådan, at hver fabrikant har sine egne komponenter, der passer til deres egne produkter. Det betyder, at du ikke bare lige kan købe universelle laptop-batterier, der passer til enhver computer. Du skal i stedet finde ud af, hvilke batterier der passer til lige præcis din computer.

Men bare rolig, det er egentlig ikke så svært. Du skal bare finde ud af, hvilket mærke din computer har. Når du ved det, kan du klikke ind på en hvilken som helst hjemmeside, der forhandler laptop-batterier, og dér finde det rette komponent. Du kan også gøre det endnu lettere ved at kende til modelnummeret, som ofte står på bunden af din bærbare computer.

strøm til bærbar

Ikke alle laptop-batterier er skabt lige

Når du skal finde nye laptop-batterier, behøver du dog ikke at købe ét, der er helt magen til det, der kom med fra starten. Hvis du har lidt tid til overs, bør du i stedet finde laptop-batterier, som passer til modellen, men som kan give lidt ud over det sædvanlige.

For – som sagt – nogle laptop-batterier er bare bedre end andre. Og de behøver ikke nødvendigvis at være meget dyrere. Dermed kan du med god ro i hjertet og pengepungen investere i nogle bedre batterier, som holder længere.

Det kan være en life-saver, hvis du er ude at rejse, og du kan se, at strømniveauet er ved at nå et kritisk punkt.