Skal du have en hamster? Dette skal du købe inden!

hamsterbur

Hvis du går og drømmer om at købe en hamster, så er der nogle ting, du først skal have købt. Hvis du synes, det er svært at overskue, hvad du skal bruge, så kan du læse med i denne artikel og få et godt overblik.

hamsterbur

Drikkeflaske

Du skal sørge for, at din hamster altid har adgang til rent vand. Dette er meget vigtigt, da hamsteren ellers kan tage skade og blive dehydreret. For at sørge for, at hamsteren altid har adgang til rent vand, skal du have en drikkeflaske til din hamster.

Hamsterbur

Du skal naturligvis have et hamsterbur, når du skal have en hamster. Det er vigtigt, at buret ikke er alt for lille. En hamster er nemlig et nysgerrigt dyr, og det skal have mulighed for at kunne komme rundt og undersøge forskellige steder i buret. Du kan udstyre buret med diverse aktiviteter til hamsteren, men i mange hamsterbure, er der allerede en del udstyr med, så du kan nøjes med at købe alt på en gang. Du skal være opmærksom på, at din hamster kan holde dig vågen om natten, hvis du vælger at placere hamsterburet i soveværelset. Du kan forkæle din hamster med at give den friske frugtgrene, så har den noget at bide i, og det kan de godt lide. Husk at din hamster skal have det godt.

Hamsterhjul

En aktivitetsting, du bare skal have til din hamster, er naturligvis et hamsterhjul. En hamster har brug for at blive aktiveret i løbet af dagen, og et hamsterhjul er en af de bedste måder, den kan bliver aktiveret på. Det er altså helt uundværligt for dig, hvis du gerne vil gøre din hamster glad.

Mad

Du skal selvfølgelig sørge for, at din hamster har det rigtige mad. Det er ikke svært at finde ud af, hvilket mad man skal købe, for der er naturligvis noget, der hedder hamstermad.

Det skal du være opmærksom på!

Ud over at der er en række ting, du skal købe, så er der også nogle ting, du skal være opmærksom på, når du anskaffer dig en hamster. For det første så har en hamster rigtig god hørelse, så du må ikke placere hamsteren for tæt på en højtaler. De har meget bedre hørelse end os, så det ville være rigtig synd for hamsteren. Det er også vigtigt, at du ikke placerer hamsteren i et alt for koldt rum. Det kan nemlig medvirke til, at hamsteren går i hi, og det vil vi gerne undgå. Det er tilmed vigtigt, at du ikke placerer hamsterburet på gulvet. Buret skal stå i en vis højde, så hamsteren ikke bliver bange, når du kommer hen til den. Det kan nemlig minde hamsteren om rovfugle, når noget kommer oppefra, og det skræmmer dem helt unødvendigt. Det er også vigtigt, at du ikke stiller buret i vindueskarmen, hvor hamsteren står i direkte sollys. Dette kan hamsteren nemlig dø af, så det er altså noget, der er virkelig vigtigt, at du overholder.