Tag afsted som frivillig sygeplejerske i udlandet

frivillig sygeplejerske i udlandet

Hvis man går rundt med drømmen om at blive sygeplejerske, så kan man blive frivillig sygeplejerske i udlandet. Det vil være et ophold for livet, hvor man stifter bekendtskab med en anden kultur, og skaber venskaber for livet. Man knyttes sammen med andre unge fra hele landet, som også er afsted som frivillige, da man bor sammen under hele opholdet. Man får unikke oplevelser, og får stillet rejselysten, mens man arbejder. Når man har fri, vil der være masser af muligheder for spændende oplevelser. Det er en helt anden måde at rejse og opleve en kultur på, end når man rejser som turist.  

En oplevelse for livet med frivilligt arbejde 

Når man tager afsted som frivillig sygeplejerske i udlandet er det for mange en drøm, der går i opfyldelse. Det er en unik mulighed for at kombinere udlængsel og rejselyst med en faglig uddannelse, som kan bruges på længere sigt. Man får lov til at få foden indenfor i den sundhedsfaglige sektor, og prøve kræfter med jobbet som sygeplejerske. Når man arbejder som frivillig er det utroligt givende, fordi der er mulighed for at gøre en forskel i et andet land, hvor sundhedssystemet adskiller sig markant fra det danske. Man får derfor oplevet en anden kultur, mens man arbejder, og dermed får man set og oplevet mere, end når man er afsted som turist. Dette foregår under ordnede forhold i en pakkeløsning, hvor man forberedes inden afgang, og hvor der er styr på rammerne og sikkerheden under hele opholdet.  

Kom under overfladen på en anden kultur, og prøv kræfter med sygeplejerskefaget 

Når man ser på kultur som begreb, arbejder man ofte med isbjerget som metafor. Det vil sige at det, man ser som turist i et land er toppen af isbjerget. Men som bekendt er størstedelen af selve isbjerget under vandets overflade. For at komme under overfladen kræver det, at man opholder sig længere tid i et andet land, og at man kommer i kontakt med pågældende kultur på et dybere plan end som turist. Det er præcis, hvad der sker, når man arbejder som frivillig sygeplejerske i udlandet. Man vil komme tæt på lokalbefolkningen og varetage vigtige opgaver, mens man er i praktik på hospitalet, både når det kommer til praktiske og menneskelige aspekter.   

Med observationspraktik bliver man inddraget i hverdagen som sygeplejerske 

Når man er afsted som frivillig sygeplejerske i udlandet, får man et indblik i arbejdet på et hospital. Via observationspraktik vil man blive inddraget i hverdagen og alle de funktioner, som varetages på hospitalet. Man tilegner sig viden omkring mange kulturelle aspekter, men også sundhedsfaglige faktorer, som i høj grad kan bruges på længere sigt. Ved hjælp af observationer, bliver man klar over de mange forskellige opgaver, som en sygeplejerske varetager hver dag. Man bliver i stand til at reflektere over disse observationer, og sætte dem i perspektiv i forhold til Danmark. Det vil være en stor fordel, at have denne oplevelse på CV’et, hvis man senere ønsker at uddanne sig som sygeplejerske i Danmark.