Tre tips til at holde budgettet som studerende

plankebord

Når man lige er startet på sit drømmestudie og økonomien står på SU i de næste mange år, er der al god grund til at tænke over sin økonomi. Hvordan skal man holde skansen i disse år, hvor man virkelig skal vende og dreje hver en øre? Ja, det er der sikkert tusindvis af studerende, der hvert år, når de er optaget på et studie, går og grunder over. Det er også tit tiden, hvor man skal til at flytte hjemmefra, så det hele er også meget nyt i forhold til at klare en husholdning selv. Dermed kan man have ekstra brug for gode råd og tips til at klare de økonomiske udgifter, så der også er plads til at nyde livet som studerende, hvor den også gerne skulle stå på fest, farver og en masse socialt liv.

Hjælpen er nær i denne artikel, når du kan læse om, hvordan du som studerende kan klare dig på budget, så du også kan nyde studielivet. Så hæng på her og bliv lidt klogere på det spændende og udfordrende studie- og voksenliv.

Lad møblerne have flere funktioner

På denne måde skal du ikke ud og investere i mange møbler, men kan nøjes med få, gode udvalgte møbler. Her er det smart, at du køber et plankebord til lavpris, der koster et par tusind kroner og dermed både bruger det som skrive og arbejdsbord og også som spisebord og et bord, som vennerne og studiegruppen kan samles omkring. Hvis du skal til at indrette din første studiebolig og du har været så heldig at få fat i en sådan eller et kollegieværelse, kan du med fordel spare penge ved at have møbler, der tjener flere funktioner på en gang.  På denne måde er du sikret, at du også har mere plads i studieboligen, fordi pladsen som regel er ret trang.

plankebord

Spis på cafeer med studierabat

Udover et lækkert plankebord i egetræ, der kommer i forskellige olierede udgaver, så det holder i meget lang tid, kan du også spare penge ved at gå på cafeer og restauranter, der har studierabat. Måske er du endda så hjemligt heldig, at de også har cafeen eller restauranten møbleret med lækre plankeborde af egetræ, så du føler dig helt hjemligt tilpas.

Køb ting brugt på den blå avis

En rigtig god ting at spare penge på, er andre møbler til studieboligen. Dem kan du købe på den blå avis og dermed også spare en masse penge. Du kan sidde ved plankebordet og søge på disse ting på din computer og opnå rigtigt mange besparelser og dermed hjælper plankebordet dig indirekte til at spare penge. Et møbel, der også er nødvendigt er en rigtig god kontorstol, eftersom du sikkert sidder mange timer ved plankebordet og læser, skriver og laver rapporter eller analyser. Det er også vigtigt at have den rigtige siddehøjde ved plankebordet, så du sparer din ryg og nakke. Til sidst er der bare at vælge den oliering, der passer bedst ind i din øvrige boligstil.