Vælg det rette byggemateriale til din nye terrasse

terrassebrædder
koolo

Der findes ikke noget bedre end at nyde aftenkaffen på en dejlig lun terrasse, mens solen går ned. Du kan selv bygge din helt egen træterrasse. Det giver dig en optimal mulighed for selv at bestemme, hvordan terrassen skal se ud. Inden du går i gang med det helt store byggeprojekt, er det en god idé at planlægge byggeriet grundigt.

Det er vigtigt, at du finder den helt rigtige træsort til dine terrassebrædder. Desuden er det godt at vide, hvad fordelene og ulemperne er ved træterrassen. Derefter er du klar til byggeprojektet.

Træsorter til terrassen

Når du skal til at planlægge byggeriet af terrassen, skal du have materialevalg med i dine overvejelser. Der findes forskellige træsorter, der egner sig specielt godt til træterrassen. Hvis du gerne vil bruge en dansk træsort til terrassen, kan du købe brædder lavet af dansk lærketræ. Træsorten lærk har en god holdbarhed, og desuden har den en flot farve. Du kan også købe terrassebrædder, der er lavet af mere eksotiske træsorter. Her går træsorter som mahogni og Teak godt til terrassen med deres flotte mørke farver.  

Du kan finde mere information om gode træsorter til terrassen på https://byggecenter.dk. Her har du også mulighed for at få sparring og hjælp til at finde de rigtige terrassebrædder. Det er vigtigt, at du finder ud af, om du vil have en mørkere terrasse, eller om den skal være lysere. Farven på terrassen er en smagssag, og du skal derfor selv finde ud af, hvad du bedst kan lide.

terrassebrædder der passer til haven

Fordele og ulemper

En af fordelene ved at bygge en terrasse med træbrædder er, at den kan virke mere varm og behagelig end en terrasse med sten. Desuden er det nemmere at bygge en træterrasse, fordi det kan være mere tidkrævende at lave forarbejdet til en stenterrasse. Hvis du har trægulv inde i huset, kan dine terrassebrædder være med til at danne en naturlig overgang fra huset og ud på terrassen. Det vil se både moderne og sammenhængende ud.

En ulempe ved at have en træterrasse er, at den ikke holder lige så længe som en terrasse med fliser. Det er derfor vigtigt, at du behandler terrassen med en god grunding eller en god olie. Det vil være med til at forlænge levetiden på træterrassen. Desuden er det også med til at holde på terrassens flotte glød. Terrassen skal altså vedligeholdes hvert tredje år, så den holder i længst mulig tid. Det betaler sig dog i sidste ende, når terrassens glød stråler foran huset.

Terrassens konstruktion

Når du skal bygge terrassens konstruktion, kan det være værd at overveje trykimprægneret træ til det store projekt. Trykimprægneret træ er lavet, så træet ikke bliver nedbrudt af svampe. Der er blevet presset kemiske stoffer ind i terrassebrædderne, så du undgår at de bliver nedbrudt.

Disse typer af brædder egner sig specielt godt til det nederste i konstruktionen. Det kan være de terrassebrædder, der er i kontakt med jorden. Du kan spørge forhandleren, hvad træet skal behandles med for at få længst mulig holdbarhed.