Vælg dine kystfluer alt efter vejrforholdene

kystfluer
koolo

Når man fisker fra kyst, så har du sikkert forsøgt dig med kystfluer i håbet om at få en fisk eller to på krogen. Men det er ikke altid lige nemt at gennemskue hvilke kystfluer der giver fisk på krogen.

Kysfluer kommer i mange forskellige slags farver og former, og det kan være lavet til at ligne forskellige byttedyr. Mange lystfiskere vælger derfor at have lidt forskelligt at vælge i mellem, så man kan prøve sig lidt frem og eksperimentere med det forskellige slags kystfluer. Hvis du endnu ikke har forsøgt at fiske med kystfluer, kan det være det er noget du skal prøve at kaste dig ud i. Hvis du plejer at fiske med kystfluer, kan det være allerede har fundet ud af at det kan være en god ide at have nogle stykker, så man også kan skifte lidt rundt alt efter vejrforholdene på dagen.

frisk fisk

Uroligt eller roligt vand?

En af de ting man kan være opmærksom på, er hvordan vandet opfører sig. Hvis det er enormt blæsende og vandet bliver hvirvlet op og er meget uroligt, så er der en slags kysfluer som egner sig bedst. Mens hvis det er en blikstille dag, hvor der ikke er en vind der rør sig, så kan det være det er en anden type kystfluer man skal forsøge sig med.
Derudover kan der også være forskel på om du fisker om dagen eller natten. Hvis du er ren af dem der godt kunne tænke sig en havørred på krogen, så ved du sikkert at det kan være en ide at fiske om natten, da mange havørreder kommer lidt tættere på kyst for at jage bytte i nattetimerne. Også her kan det være smart at få prøvet sig lidt frem og se hvad der virker bedst i mørket, der kan nemlig sagtens være forskel fra de kystfluer du bruger i dagtimerne.

Køb eller lav dem selv

Det kan være du havde tænkt at du skulle være en af dem som er så overskudsagtige at de laver deres kystfluer selv. Men hvis man ikke er øvet og har gjort det mange gange før, så kan det tage noget tid lige at knække koden til hvordan man får lavet nogle gode kystfluer. Det bliver jo heller ikke mere overskuelig af at man lige pludselig gerne skal have en hel masse forskellige slags kystfluer, så man har lidt og skifte imellem. Derfor er der altså og en del lystfiskere som vælger at købe kystfluer. Det kan være en ide, hvis man egentligt ikke synes, det er så fedt at skulle bruge lang tid på at lav dem selv. Så kan det være rart at købe nogle der er lavet ordentligt, og så på den måde får man mere tid til at fiske, fordi man ikke skal bruge tid på først at lave dem.
Selvom der selvfølgelig er noget fedt over at have lavet sine kystfluer selv, så er det vigtigste jo, at de virker og at det hjælper en med at fange nogle fisk.