Vælg spiritus der passer til anledningen

vodka
koolo

Spiritus er en stor del af mange danskeres liv lige fra ungdommen. Mange forbinder spiritus med både hygge og fest, men det handler om at vælge den rette spiritus den til rette anledning. Nedenfor kan du læse meget mere om spiritussens betydning, hvorfor anledningen er afgørende, om vin til maden, stærkere spiritus til festen og om de populære softdrinks der typisk nydes ved mindre højtidelige lejligheder.

Derfor har spiritus en betydning

Der er ofte stor kritisk af de unges store indtag af alkohol og ved for nogen kan spiritus være en svaghed som ender i et egentligt misbrug. Ses der bort fra dette er spiritus også en stor del af den danske kultur. Den har en stor betydning især til fester og når vi er sammen med andre i forskellige sociale sammenhænge. For nogen er det med til at løsne stemningen op og der findes i dag så mange forskellige former og udgaver af spiritus at der helt sikkert også er noget for enhver smag. Læs mere på: https://www.jyskvin.dk/. Det betyder fx at hvis du ikke kan lide den ene vin kan du måske lide den anden, og hvis du slet ikke kan lide vin, kan du måske lide øl, drinks eller lignende.

sprut

Anledningen er afgørende

For at vælge den rette vin til anledningen skal man vurdere hvilket arrangement mans skal holde og hvilket klientel der deltager. Derudover spiller faktorer som årstider, aktiviteter m.m. ind. Det skal dog her bemærkes at anledningen er tommelfingerregler og normer og ikke egentlige eksplicitte regler. Fx passer øl til en fodboldkamp, men hvis du mere er til vin, softdrinks eller lignende kan dette også opdrives.

Vin til maden

Vin passer sig ofte til mad. Det kan være en hel videnskab at skulle vælge vin der passer til maden, men typisk vil du kunne gå efter en simpel beskrivelse på vinden eller mærkaterne hvor du køber vinen. Som hovedregel passer hvidvin til forret, rødvin til hovedret og mousserende vin eller portvin til dessert. Dette er dog udelukkende tommelfingerregler.

Stærkere spiritus til festen

De fleste forbinder stærkere spiritus med fest. Det er her man gerne vil have noget stærkere fordi man skal slå sig mere løs og måske decideret går efter at opnå en rus. Med stærkere spiritus kan man også lave drinks der ligeledes passer til fest og farver. Stærk spiritus kan dog også nydes rent for kendere. Her er det typisk spiritus som cognac og whisky der drikkes. Hvis dette drikkes, er det ofte kun et lille glas der nydes ad gangen.

Softdrinks til den mindre højtidelige lejlighed
Softdrinks er især populære blandt de unge mennesker. Det er nemt at drikke for dem der lige er startet med at drikke spiritus, da det ikke decideret smager af sprut, men nærmest som at drikke en sodavand. Af samme årsag kan det også være farligt at drikke fordi du hurtigt kan ende med at få mange genstande indenbords. Softdrinks er ofte forbundet med mindre højtidelige begivenheder som ungdomsfester, grillhygge i haven m.m.