Sådan får du mere loyale medarbejdere

Teambuilding

Det er ikke nogen hemmelighed, at det i dag kan være svært at finde sig en loyal stab af medarbejdere. Nu er det nemlig lettere end nogensinde før at skifte job, og det betyder, at lige så snart der er et bedre job, der melder sig, så er de fleste af os videre uden at skænke det nuværende en tanke. Det er en høj grad af frihed, vi i dag nyder, men for en arbejdsgiver kan det have negative konsekvenser.

Du risikerer færre effektive timer

Når man oplever en konstant udskiftning i medarbejdere, skal der nemlig også hele tiden bruges ressourcer på at søge nye og kompetente kandidater. Og det er noget, der koster både tid og penge. Men det stopper ikke her. Når først en kandidat er fundet, skal han eller hun læres op i virksomheden og ind i hele den proces, der finder sted der. Det er også noget, der tager tid, og derfor er det ikke forventeligt, at der hersker fuld effektivitet med det samme. Men den ville have været der, hvis det var en garvet medarbejder i virksomheden, der bestred den samme arbejdsstilling.

Prøv dig frem med teambuilding

Og vil du netop gerne sørge for, at det ikke er noget, der sker for dig? Så kan det være, at du bør tage et kig på de muligheder, der byder sig for fastholdelse af medarbejdere. Det kan for eksempel være teambuilding. Her er der nemlig tale om en disciplin, der lader dine medarbejdere mødes og udfordre hinanden på mange andre måder, end de er vant til på arbejdspladsen. Det skaber en uforpligtende jargon og senere også tryghed. Og det er netop den tryghed, der fører til et godt samarbejde, der kan skille igennem ikke bare uden for jobbet, men også i forbindelse med arbejdsopgaverne.

Skab en tryg atmosfære i virksomheden

Det betyder, at du med en simpel form for teambuilding i ny og næ kan opleve, at du får nogle langt mere effektive medarbejdere, der er mere end klar til at yde deres absolut bedste. Det er noget, der straks vil skabe en anden stemning på arbejdspladsen, som vil gå fra at være formel til mere fri og tryg. Det betyder, at flere hygger sig med deres arbejde og ikke frygter frokostpauserne, og det er netop den stemning og den atmosfære, du skal søge i det arbejdsmiljø, du lukker dine medarbejdere ind i.

Og så snart at medarbejderne føler, at de er et trygt og sikkert sted, hvor alle har et godt forhold til hinanden, så vil det også danne rammerne om en meget bedre arbejdsmorale.

Få professionel hjælp til faciliteringen

Lyder det som en god ide? Så bør du tage et kig online. Her finder du nemlig en lang række professionelle der står klar til at hjælpe dig med at facilitere en god omgang teambuilding i din virksomhed. På den måde kan du nemlig lægge en stor opgave fra dig og sikre, at det bliver klaret på den bedst tænkelige måde.