Træn hele kroppen hjemmefra

multimaskine

Regelmæssig træning er centralt for et sundt og lykkeligt liv. Du behøver ikke have en drøm om bugnende overarme eller månedlige maratonløb, men bare en halv times daglig motion kan holde lægen for døren og et smil på læben. Faktisk har træning af den ene eller anden slags en stor betydning for dit velvære på fysisk og mentalt, som det er værd at have i mente. Det ved de fleste sådan set også godt inderst inde, men det er trodsalt nemmere at finde på undskyldninger for ikke at træne, end det er egentlig at træne.

multimaskine

Multimaskine

Mange bliver for eksempel, bevidst eller ej, holdt tilbage af, at de er overbeviste om, at de skal betale for at kunne træne. Det er selvfølgelig også tilfældet, hvis du gerne vil være en del af en sportsklub eller et træningscenter. Takket være internettet har enhver dog adgang til et væld at træningsrutiner uden brug at udstyr til ethvert niveau.

Ønsker du at tage det skridtet videre, kan du købe dig et par løbesko eller en træningsmaskine for derved også at forpligtige dig selv økonomisk til din ambition om hjemmetræning. Det kræver dog, at du investerer i den rigtige maskine, som du kan bruge til at træne hele kroppen, og som du ikke bliver træt af lige foreløbigt. Den oplagte kandidat er den såkaldte multimaskine. En multimaskine er nemlig præcis, hvad navnet antyder. Det er en enkelt træningsmaskine, der lader dig træne et væld af forskellige muskelgrupper på et væld af forskellige måder.

En god investering

Selvom en multimaskine godt kan virke som en dyr investering til at begynde med, er den alle pengene værd i den lykke og sundhed, du får ud af den. Hvis du synes den slags er svært at kvantificere, har den også relativt hurtigt tjent sig selv ind, i og med du nu helt har elimineret behovet for et medlemskab i det lokale fitnesscenter. Ligesom med den udstyrsløse træning, kan du nemlig finde et væld af træningsguides til rutiner med lige netop din multimaskine.

Der skal altså også nok være noget, der passer til dine yndlingsøvelser og ambitioner. Særligt hvis du finder professionelle guides, kan du nemlig være sikker på, at du rent faktisk kommer hele kroppen rundt og får trænet ligeligt. Ellers kan man nemlig godt, ubevidst eller ej, komme til at træne for sjældent, for nemt eller for selektivt. Der er trodsalt ikke nogen af os, der har lyst til at ligne dem, der helt har glemt at træne ben, bare fordi det er det hårdeste.

Husk konditionstræning

Husk dog også på, at styrketræning som den der udføres på en multimaskine ikke er den eneste form for træning. Du kan med fordel også begynde at konditionstræne, hvilket ligeledes øger sundheden og lykkefølelsen betragteligt. Det kræver nemlig bare et par løbesko. Til gengæld kan det være sværere at mærke, eller i hvert fald vise, den forskel, træningen gør. Derfor tiltrækkes så mange af styrketræning og multimaskinen. Derudover er det selvfølgelig heller ikke noget at kimse ad, at man kan sidde og se sin yndlingsserie, mens man træner med multimaskinen.