Derfor er nattesøvnen essentielt for en toppræstation

  • Redaktion
  • 13/06/2020
  • Kommentarer lukket til Derfor er nattesøvnen essentielt for en toppræstation
melatonin piller
koolo

Din nattesøvn er alfa omega, når det gælder toppræstationer inden for elitesportens verden. Uden din nattesøvn får din krop og din hjerne nemlig ikke den nødvendige restitution, de har brug for. Der er heldigvis mange måder, du kan forbedre din nattesøvn på.

Ofte bliver vi nemlig påvirket tæt på vores nattesøvn, som gør det umuligt at falde i søvn med det samme. Der findes heldigvis rigtig mange måder, hvorpå problemet kan afhjælpes. En af løsningerne er et lille stof, der hedder melatonin.

Melatonin

Hvis du ofte ligger i mange timer og forsøger at falde til ro om aftenen, kan melatonin være den rigtige løsning for dig. Det er nemlig et søvndyssende stof, der får din krop til at slappe af. Ofte ligger man meget anspændt i sengen med mange bekymringer i hovedet. Med dette produkt er dette problem overstået. Melatonin fås på pilleform. Den skal indtages et par timer før, du lægger dig til ro. Du skal dog være opmærksom på, at virkningen forsinkes, såfremt du spiser et måltid i forbindelse med indtagelsen. Læs mere på linket https://www.only-approved.dk/melatonin.html.

Du skal ikke være bekymret over, om du falder i så dyb søvn, at du ikke hører dit vækkeur næste morgen. Alt efter, hvilket præparat du bruger og, hvor høj dosis du tager, er der naturligvis forskel. Men virkningen begynder at aftage lige så stille efter nogle timer. Det hjælper dig altså med hurtigt at falde ned i den dybe søvn.

dårlig søvn

Køb gennemtestet medicin

Som med alt andet medicin, er det overordentligt vigtigt at have styr på præcis, hvad du indtager. Det er i sidste ende dig som sportsudøver, der har ansvaret for, hvad du putter ind i munden af præparater. Det kan derfor være et rigtig godt valg at vælge alle dine pille- og kosttilskud med henblik på, at de skal komme fra anerkendte og gennemtjekkede firmaer.

Når du skal ud og købe melatonin til personligt brug, skal du naturligvis have dette i baghovedet. Der findes desværre nogle laboratorier, der ikke har forholdene i orden. Her bliver der måske drevet et ulovligt pillemarket af mere euforiserende karakter. Så hav tjek på, hvor du køber din medicin fra, hver eneste gang. Det betaler sig på den lange bane, selvom det måske er en smule dyrere.

Andre måder at tackle den dårlige nattesøvn på

Det er ikke kun melatonin, der kan hjælpe dig med at falde til ro om aftenen. Der er også andre måder, hvorpå du kan undgå at ligge og kigge på loftet i flere timer.

Skærmlys er en af de helt store syndere. Det blå lys, der kommer ud fra din computerskærm, fjernsynet eller din mobil snyder din hjerne til at tro, at det stadig er dag. Din hjerne giver således besked om, at din krop skal holde sig vågen. En god ide er derfor at slukke for alle skærme en time inden, du går i seng. Det vil helt sikkert både skabe ro i kroppen og ro i hjernen til at kunne falde i søvn hurtigere.